Editorial Barcino i el restaurant 7 Portes han publicat el llibre de cuina medieval inèdit Llibre d'aparellar de menjar, escrit i compilat cap a mitjan segle XIV i que constitueix el llibre de receptes més extens de cuina medieval catalana.

El volum, segona entrega de la col·lecció Set Portes de manuals gastronòmics històrics de cuina catalana, és el manuscrit més antic, si bé el Llibre de Sent Soví, del qual es conserva un original una mica posterior a la Universitat de València, va ser escrit anteriorment, segons Francesc Solé Parellada.

El Llibre d'aparellar és l'únic manuscrit supervivent d'un text que havia de tenir diverses còpies i que està dipositat actualment a la Biblioteca de Catalunya.

Joan Santanach, autor de l'edició, ha explicat que, "malgrat estar incomplet, com es demostra amb la frase interrompuda en la recepta número 279, es tracta del més extens. El volum presenta un conjunt de receptes que mostren els gustos de les classes acabalades catalanes de l'època de la baixa edat mitjana, "amb plats que no són de supervivència ni de cuina popular ni conventual".

En la majoria dels casos tenen les aus o altres animals fets a la brasa com a component bàsic, acompanyats per delicades salses, en les quals la utilització d'espècies com la canyella, el pebre o el gingebre demostra la influència oriental a través d'Al-Àndalus.