Un any més, s'apropa el Dia del Pare. Però... t'has arribat mai a preguntar quin és l'autèntic origen d'aquesta festivitat?

El Dia del Pare va néixer el 19 de juny del 1909 als Estats Units, en el moment en què una noia, anomenada Sonora Smart Dodd va voler homenatjar el seu pare, Henry Jackson Smart, qui va haver d'encarregar-se d'educar sol els seus sis fills, ja que la seva dona va morir durant el part del més petit.

Així, Sonora Smart va proposar la data de naixement del seu pare, el 19 de juny, per celebrar la diada en homenatge als progenitors. A partir d'aquí, la idea va ser ben acollida per tothom. No obstant això, el Dia del Pare se celebra en dates diferents als països d'arreu del món, encara que l'objectiu d'aquesta diada és sempre el mateix.

A la majoria de països americans la festivitat se celebra el tercer diumenge de juny, i la data canvia als països d'origen catòlic, relacionant el Dia del Pare amb la festivitat de sant Josep, pare de Jesús de Natzaret, el 19 de març.

D'aquesta manera, i pocs dies abans que arribi la data senyalada, et presentem una llista de 10 idees per ajudar-te a trobar el regal perfecte per al teu pare:

1. El teu pare és un boig del running?

Córrer és salut i, per això, regalant equipament esportiu segur que l'encertaràs amb el teu regal. A Ríos Running Manresa, botiga especialitzada en running i trail-running, gaudiràs de descomptes especials en roba i calçat pel Dia del Pare. Corre i vine a buscar el teu regal!

Són al carrer de Bruc nº 39 de Manresa.

2. Per al bon temps, ulleres de sol

Ara que s'apropa la primavera i el bon temps, una altra opció seria la de regalar-li unes ulleres de sol. Amb l'excusa de les vacances, les activitats a l'aire lliure es multipliquen i és important tenir cura de la vista. Entre els infinits models de les diferents marques segur que hi trobaràs les ulleres que més s'adaptin a l'estil del teu pare.

3. Pels pares més hàbils entre els fogons et recomanem un regal molt saborós: pasta fresca

A Pastateca trobaràs molts productes de gran qualitat elaborats artesanalment cada dia. Per no fallar, amb una targeta regal, ell mateix podrà triar els raviolis que més li agradin. No t'ho pensis i fes que et cuini un bon plat.

Els trobaràs al carrer de Bruc nº 63-67.

4. Si al teu pare li agrada anar en moto, un casc

No és només un bon complement, sinó que també és un regal ben pràctic. La seguretat no esta renyida amb l'estil i pots trobar moltes botigues al Bages, al Solsonès i al Berguedà amb marques de qualitat que t'ofereixin diferents colors i mides. És un regal que li durarà per sempre, i la teva mare n'estarà encantada.

5. Qualsevol excusa és bona per gaudir dels bons vins del Bages

Coincidint amb el Dia del Pare, aprofita que Collbaix - Celler el Molí està elaborant els nous vins del 2015, com el blanc picapoll Macabeu, el rosat Merlot i El Sagal. Regala-li al teu pare el gust de provar un d'aquests nous productes i ser el primer en tastar-los.

Troba tots els seus vins a www.cellerelmoli.com

6. Una americana feta a amida

Si tens un pare interessat en la moda i a qui li agrada vestir bé, no dubtis en optar per una americana feta a mida, ja que pels pares que acostumen a tenir un estil formal, l'americana és el millor complement que pots regalar per estilitzar la seva figura. A més, és un regal que el pots trobar a bon preu, i és una inversió de la qual no te'n penediràs.

7. Una altra opció és sorprendre el pare amb un dinar o un sopar

Les tapes sempre són una bona idea i es converteixen en un moment ideal per desconnectar, envoltat de bona companyia, i poder parlar tranquil·lament de qualsevol cosa. Aprofitant l'ocasió, pots convidar el teu pare al menú especial "Compartiu amb el pare" que ha preparat Cube food & drink, el qual consta d'una deliciosa selecció de tapes especials.

Fes la teva reserva trucant al 93 877 35 21.

8. Has detectat que la tecnologia del teu pare no està al dia?

Un altre regal estrella és un Smartwatch. Els rellotges intel·ligents s'estan convertint en una eina de connectivitat molt útil pel dia a dia. A Bureau Vallée, més enllà del material d'oficina, hi trobaràs un apartat tecnològic a on també podràs escollir altres "gadgets" com tablets o smartphones a preus assequibles per a totes les butxaques.

Troba'ls a l'Avinguda Països Catalans nº165 del Polígon Comercial Els Trullols.

9. Entrenament personal o classes dirigides

Ara que ja arriba el bon temps i amb l'"operació biquini 2016" al cap, una alternativa a tenir en compte pot ser la de passar estona amb el teu pare apuntant-te al gimnàs. Si vols aconseguir estar a punt per l'arribada de l'estiu, fes-ho compartint classes dirigides o entrenaments personals amb el teu pare. Aprofita les quotes familiars del Club de Fitness Cube. Aconseguiràs els teus objectius gràcies a l'activitat física, i en bona companyia!

Són al carrer Agustí Coll nº 2-12, al Polígon Comercial Els Trullols.

10. Classes de ball per als més moguts

Què et semblaria regalar una experiència original i inoblidable al teu pare? Convida'l a classes de ball, on podrà escollir l'estil que més li agradi entre salsa, bachata, ball de saló o altres. Amb aquesta opció t'asseguraràs que passa una estona divertida amb qui ell vulgui escollir com el seu o la seva acompanyant (que, amb una mica de sort, seràs tu!). Sorprèn-lo a Royal Dance Center, on disposen dels millor professionals que s'adapten a qualsevol alumne assegurant l'aprenentatge!

Troba'ls a la Muralla de Sant Francesc, 49, 1a (L'antic hotel Pere III).