El cinquè Maridatge de la Mostra de Vins de Navàs aplega 220 comensals

Els assistents van degustar un sopar dissenyat per l'enòleg Joan Soler i el cuiner David Garcia

12.03.2016 | 00:00
Foto de grup dels organitzadors i elaboradors del sopar del maridatge

Més de dues-centes persones van assistir dijous al teatre de Palà de Torroella a la cinquena edició del Maridatge de la Mostra de Vins de Navàs. El cuiner David Garcia, del restaurant To+, i l'enòleg Joan Soler van exercir un cop més d'amfitrions de la vetllada.
Joan Soler va justificar la tria de vins que havia fet uns dies abans afirmant que "no hem triat els millors vins, sinó els vins que expliquen coses, que ens transmeten sensacions i són memòria viva de la terra".
L'alcalde de Navàs, Jaume Casals, va donar la benvinguda als seguidors del maridatge i va encoratjar els vinyaires a seguir treballant per millorar les collites.
El Maridatge va escalfar motors amb una amanida de verat adobat, soja i tomàquet al forn, que David Garcia va batejar com l'amanida de Navàs. El plat s'acompanyava d'un vi blanc de macabeu, malvasia i pansera de Ramon Manubens.
Una cruixent coca de porc ral rostit amb panses i poma àcida va anar acompanyada d'un cupatge de macabeu i pansera de la vinya Camí d'Obradors de Marc Comaposada.
La tanda de negres amb protagonisme de varietat sumoll es va obrir amb un platet de fideus a la cassola amb crestes de gall i llengua, i un cupatge de sumoll i garnatxa d'Astrid Manubens Martin.
El tercer capítol del sopar va arribar amb un lluç amb sopa de pa i un vi sumoll de Roger Subirana i un guisat clàssic de vedella amb naps i coliflor torrefacte, amb un potent sumoll fet amb cup de pedra, amb 15 dies de fermentació i premsat suau de la vinya de Martí Just.
La cirereta de la nit del Maridatge va ser un carro de pastissos, amb un vi bullit de garnatxa dolça de Ferran Costa i Valentí Garcia.
La vetllada va incloure l'actuació de Martí Riera i Berta Sala, que van interpretar diferents cançons, i del grup de teatre infantil de Palà de Torroella, que va fer esquetxos entre plat i plat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema