Keith Emerson, teclista i fundador del grup Emerson, Lake and Palmer, va morir divendres als 71 anys, segons va confirmar el seu company Carl Palmer. La policia va trobar el cos sense vida del músic a la casa que tenia a Los Angeles amb un tret al cap. De moment, continuen investigant els fets que haurien portat a la seva mort, tot i que tots els indicis apunten cap al suïcidi.

La parella de l'artista, Mari Kawaguchi, va ser qui va donar l'avís a la policia, i la notícia va ser confirmada també a través del perfil oficial de Facebook de la banda. La nota deia: "lamentem anunciar que Keith Emerson ha mort a la seva casa de Santa Mònica (Los Angeles) als 71 anys d'edat. Preguem que la privacitat i el dolor de la família siguin respectats".

Palmer es va mostrar consternat amb la notícia, i va recordar a qui va definir com el seu "bon amic i germà en la música". "Keith era una ànima bona, l'amor per la música i la passió pel teclat de la qual romandrà durant molts anys", va assegurar el músic, que va posar en relleu que ha deixat la seva empremta en diferents estils, com "en el rock, el clàssic i el jazz".

De forma més personal, el bateria del grup va recordar la persona que hi havia darrere la figura del músic: "sempre recordaré el seu somriure càlid, el seu bon sentit de l'humor, el talent per l'espectacle i la dedicació a la música. Sóc molt afortunat d'haver-lo conegut i haver fet la música que vam fer junts".

La banda Emerson, Lake and Palmer es va formar a Londres l'any 1970. Els seus fundadors van ser el mateix Keith Emerson juntament amb el guitarrista i cantant Greg Lake i el bateria Carl Palmer. El grup va aconseguir els seus èxits més rellevants a la dècada dels 70.

Emerson va néixer a Yorkshire l'any 1944, i de jove es va interessar per la música clàssica i el jazz. Però, quan va descobrir el sintetitzador Moog, va començar el so del que es va qualificar de rock progressiu. El teclat en va ser l'instrument de referència