Els periodistes igualadins Rafael Jorba i Jordi Cuadras van conversar amb el seu company d'ofici Lluís Foix a l'Ateneu Igualadí en la presentació del llibre Aquella porta giratòria, que va fer merèixer a l'exdirector de La Vanguardia la darrera edició del Premi Josep Pla de literatura. Durant l'acte, que va tenir lloc dimarts, Foix va repassar la seva trajectòria professional i el seu pas pel rotatiu barceloní, al qual va voler dotar d'un estil anglosaxó.

L'acte que va organitzar la Llibre-ria Aqualata va omplir la sala de socis de l'Ateneu Igualadí. El llibre de Foix és a hores d'ara un dels títols que encapçalen les llistes de vendes, i l'expectació suscitada per la presència del periodista a la capital de l'Anoia va confirmar la bona rebuda obtinguda pel volum.

Lluís Foix es va iniciar en el periodisme el 1969 a La Vanguardia, i va recordar que havia exercit de corresponsal a Londres i Washington i, al llarg de la seva vida professional, havia enviat cròniques des de 84 països diferents. El periodista va ser testimoni directe d'esdeveniments com l'entrada de l'exèrcit soviètic a l'Afganistan, la guerra de les Malvines i l'intent d'atemptat contra Ronald Reagan.

L'autor d'Aquella porta giratòria exerceix en l'actualitat de columnista als diaris La Vanguardia, Mundo Deportivo i El Punt Avui, i participa en diverses tertúlies radiofòniques i televisives.

Durant la seva intervenció, Lluís Foix va revelar que la porta giratòria que hi havia a la seu de La Vanguardia al carrer Pelai, i a la qual al·ludeix el títol del llibre, es va dur a Igualada quan el diari va canviar d'ubicació. Tot i així, l'escriptor va afegir que no se sap en quines mans està i, per tant, quina n'és la ubicació actual. Els tres contertulians van recordar els orígens igualadins de La Vanguardia, diari fundat l'any 1881 per Carlos Bartolomé i Godó.