Ahir dissabte es va celebrar l'Hora del Planeta, una excel·lent ocasió per recordar la importància de la lluita conjunta contra el canvi climàtic. Per aquest motiu, ciutats de tot el món -entre les que n'hi han 300 d'espanyoles- apagaran la llum durant una hora (de 20.30 a 21.30 h.) per sensibilitzar a tots els habitants del planeta sobre els greus efectes de l'escalfament global.

L'ONG Climate Central ha creat diverses il·lustracions que mostren com, si segueix el ritme actual d'emissions de diòxid de carboni (CO2), ciutats icòniques de tot el món quedarien afectades. Les recreacions ensenyen com quedarien aquestes ciutats a l'any 2100 si la temperatura mitjana s'incrementés en 2 i 4 graus, respectivament.

Els següents exemples corresponen a Londres, Rio de Janeiro i Nova York:

LONDRES

RIO

NYC

El canvi climàtic portarà dramàtiques conseqüències sanitàries i ecològiques, entre les quals les més destacables són algunes de les següents:

-Increment de malalties respiratòries i cardiovasculars per la pitjor condició de l'oxigen i l'aparició de noves plagues.

-Augment de la fam per l'escassetat de superfície cultivable per a l'agricultura i la desaparició d'espècies animals.

-Major nombre de catàstrofes mediambientals, com inundacions, per l'augment en els percentatges d'evaporació de l'aigua.

Però Climate Central no només ha posat el focus en ciutats conegudes de tot el món. L'ONG també ofereix la possibilitat de consultar com afectaria el canvi climàtic a ciutats espanyols en la mateixa tessitura; és a dir, si l'any 2100 s'incrementarien les temperatures mitjanes a 2 graus.

Muntatge fotogràfic de la ciutat de Benidorm "submergida" pel mar el 2100, com preveu Greenpeace.

Muntatge fotogràfic de la ciutat de Sant Sebastià "submergida" pel mar el 2100, com preveu Greenpeace.