El Papa Francesc s'ha estrenat aquest dissabte a la xarxa social Instagram per compartir fotografies amb un compte que porta el nom de 'Franciscus' que, després de cinc hores des de la seva creació, acumula gairebé 600.000 seguidors.

"Començo un nou viatge a Instagram per caminar al costat de vosaltres pel camí de la gràcia i la tendresa de Déu", ha manifestat el Pontífex, paral·lelament, a través del seu compte de Twitter.

La primera foto del servei fotogràfic de l'Osservatore Romano, que ha estat publicada a les 12:00 d'aquest dissabte 19 de març -coincidint amb el tercer aniversari de la missa que va marcar l'inici del seu pontificat- ja ha recaptat més de 90.800 'm'agrada' dels usuaris. Quatre hores després, s'ha publicat la segona fotografia, que ja compta amb 25.900 'm'agrada'.

"Instagram ajudarà a explicar el pontificat a través de les imatges per fer entrar en els gestos de tendresa i misericòrdia amb totes les persones que vulguin acompanyar i conèixer el pontificat del Papa Francesc", ha explicat el Prefecte de la Comunicació del Vaticà, monsenyor Dario Viganò. "Triarem algunes, tractant d'aconseguir alguns detalls", ha afegit.

Així, ha explicat que les fotos que seran compartides en el nou compte de Instragram tractarà de mostrar els aspectes de "proximitat i inclusió que el Papa viu quotidianament".

Francesc ja té un perfil a Twitter, creada sota l'impuls Benet XVI el 12 de desembre de 2012 a vuit llengües, a les quals es van afegir després el llatí i l'àrab, que arriba als 25 milions de seguidors en els seus nou comptes @pontifex.