Un grup de científics sud-coreans ha desenvolupat un pegat de grafè que facilita la gestió de la diabetis, ja que pot mesurar el nivell de glucosa a la sang i administrar el fàrmac adequat, segons publica la revista britànica Nature Nanotechnology. Els investigadors de l'Institut de Ciència Bàsica de Seül, encapçalats per Dae-Hyeong Kim, han provat en ratolins diabètics aquest petit pegat semitransparent, capaç de detectar la glucosa a través de la suor.

Els autors subratllen que l'avantatge d'aquest sistema, que es va provar també en dos homes sans, és que seria més pràctic i menys invasiu que el mètode actual de punxar el dit del pacient.

Per elaborar el pegat, van combinar el grafè amb partícules d'or i una malla d'aquest metall, per tal de crear un material flexible i semitransparent, que es pot dur enganxat a la part anterior del braç.

El pegat va permetre avaluar els nivells de glucosa en sang dels rosegadors i després administrar-los la dosi corresponent del fàrmac antidiabètic metformina. Els investigadors apunten que el grafè és un material amb un gran potencial per ser utilitzat en dispositius electrònics d'aquest tipus.