La casa de moda italiana Armani va anunciar ahir la decisió de no emprar pell d'animals en cap dels seus productes a partir de la propera temporada de tardor hivern 2016/2017.

"Tinc el plaer d'anunciar que el grup Armani ha signat un acord per abolir l'ús de pell d'animals en les seves col·leccions", va assenyalar el dissenyador Giorgio Armani en un comunicat. En aquest sentit ha considerat que "el progrés tecnològic aconseguit en aquests anys permet disposar d'alternatives vàlides que converteixen en inútil recórrer a pràctiques cruels amb els animals".

"Continuant amb aquest procés emprès des de fa temps, la meva companyia avui compleix, per tant, un pas important en relació amb la seva particular atenció cap a la delicada problemàtica sobre la cura i el respecte del medi ambient i del món animal", va assenyalar.

La decisió de no emprar pells en les seves peces i productes ha estat plasmada en un acord assolit amb la Fur Free Alliance, una coalició de 40 organitzacions animalistes de tot el planeta compromeses amb l'abolició de la pell en la indústria tèxtil.

Precedents

Armani segueix els passos d'altres firmes de prestigi que han deixat de banda l'ús de pell d'animals, com Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein o Stella McCartney. El president de Fur Free Alliance, Joh Vinding, va celebrar aquest fet, i en una nota va declarar que l'anunci d'Armani evidencia que "els dissenyadors i els consumidors poden gaudir de llibertat creativa i luxe sense recórrer a la crueltat animal".