L'actor Leonardo DiCaprio va visitar durant dos dies l'ecosistema de Leuser, un paratge de 2,6 milions d'hectàrees considerat el bosc més gran de l'illa indonèsia de Sumatra, segons ha informat l'ONG indonèsia Haka.

"La Fundació Leonardo DiCaprio dóna suport als veïns que treballen per establir una reserva natural a l'ecosistema de Leuser, l'últim lloc de la Terra on els orangutans, tigres, rinoceronts i elefants de Sumatra coexisteixen en llibertat", va escriure l'Oscar del 2016 al millor actor per El renacido en el seu compte d'Instagram després de la visita. L'ecosistema de Leuser està situat entre les províncies de Sumatra del Nord i Aceh, i acull unes 700 espècies d'animals i 4.500 de plantes, inclosa la més alta (Amorphophallus tatinum) i la flor més gran del món (Rafflesia arnoldi).

Segons Haka, el protagonista de Diamant de sang va parlar amb els residents i amb els que lluiten contra la destrucció que causen les plantacions de palma d'oli, les explotacions mineres, les companyies de la fusta i el progrés a través de carreteres i altres projectes que no tenen en compte l'impacte mediambiental.

La presència de DiCaprio a Sumatra es produeix en un moment en què Haka lluita als tribunals contra un projecte de requalificació del sòl del govern d'Aceh que si s'aprova destruirà part de l'ecosistema de Leuser. "Som una aliança de ciutadans preocupats que lluita des de fa prop de tres anys contra un pla del govern d'Aceh que eliminarà la protecció de gran part de l'ecosistema de Leuser", va assenyalar la presidenta de Haka, Farwiza Farhan.