El govern del Marroc no permetrà que es posi als nens noms com Saddam Hussein o Ossama bin Laden, ni altres que "atemptin contra la moral i l'ordre públic", segons el ministre de l'Interior, Mohammad Hassad.

Hassad va fer dilluns una exposició dels principis que regeixen les qüestions onomàstiques en l'estat civil, en resposta a una pregunta parlamentària feta pel grup socialista de la cambra, com relata ahir el diari Asabah.

Per al ministre, donar "llibertat absoluta" als ciutadans a l'hora de posar nom als seus fills podria causar "pertorbacions a l'entorn familiar i social". L'entusiasme desapareix amb el temps, però el nom es queda, va raonar el ministre.

En el mateix registre, Hassad va justificar la negativa dels funcionaris d'acceptar noms amazics (berbers), perquè en altres regions tenen connotacions animals o sexuals. La dificultat a l'hora de triar noms propis amazics és una de les queixes més freqüents del moviment berber al Marroc, juntament amb els problemes a l'hora d'usar la seva llengua.