L'actriu i presentadora Whoopi Goldberg crearà una línia de productes amb marihuana destinats a les dones i especialitzats en alleujar els dolors de la menstruació, segons publiquen alguns mitjans nord-americans.

Goldberg, molt coneguda pel seu paper de monja a "Sister Act", ha decidit associar-se amb una productora de marihuana del nord de Califòrnia per formar una companyia que oferirà diferents productes per alleujar dolors menstruals, com sals de bany i infusions de cànnabis i xocolata. "Em sento inspirada per la meva pròpia experiència, per una vida de períodes menstruals difícils i el fet que el cànnabis era literalment l'única cosa que m'alleujava", ha assegurat l'actriu en un comunicat.

La nova marca de Goldberg, favorable durant molt temps a la legalització de la marihuana, es diu "Whoopi & Maya" i ha estat creada amb l'empresària Maya Elisabeth. Els productes de moment només estaran disponibles a Califòrnia.

Diversos grups de pressió, com el Projecte Polític de la Marihuana (MPP), està impulsant una consulta a Califòrnia per donar als ciutadans l'opció de despenalitzar la possessió de marihuana en les eleccions legislatives i presidencials del novembre vinent.

Encara que a nivell federal una llei penalitza el consum de cànnabis, Colorado i Washington van aprovar el novembre del 2012 el consum de marihuana amb finalitats recreatives, opció a la qual es van unir posteriorment els estats d'Alaska i Oregon i la ciutat de Washington.