Els Salats de Súria van aconseguit diumenge passat a Coaner descarregar el castell de 7 més primerenc de la seva història. Es tracta de la primera actuació d'aquest 2016, en el marc de la Segona Trobada de Primavera, en la qual els suriencs van descarregar, a la segona ronda, el primer 3 de 7 de la temporada, pràcticament un mes abans del set més matiner que van aconseguir la temporada passada. Per la seva banda, els Tirallongues de Manresa van participar, també diumenge, en l'actuació castellera que es va dur a terme a Terrassa amb motiu de la Diada del Local dels Castellers de Terrassa. Els de la camisa ratllada, que anaven fluixos d'efectius, van optar per fer 3 castells de 6.

L'actuació dels suriencs va arribar després d'una caminada, d'una ruta en BTT, de jocs, tallers i una visita al conjunt monumental. Els Salats van obrir l'actuació descarregant dos pilars de 4. A la primera ronda van descarregar un 4 de 6; i en la segona ronda van aconseguir el celebrat 3 de 7. A la tercera ronda, van descarregar el 3 de 6p i van tancar l'actuació amb un pilar de 4 per sota. Aquesta fita els permet pensar en nous reptes per a l'actuació de diumenge a Navàs.

Els Tirallongues de Manresa van participar a la Diada del Local dels Castellers de Terrassa. A 2/4 de 12 del migdia les quatre colles van sortir del local dels Castellers de Terrassa en cercavila cap al Raval de Montserrat, on les colles van fer una entrada a plaça amb un pilar de 4 caminant. Els Tirallongues, en primera ronda van fer un 3 de 6 amb agulla, una torre de 6 en segona ronda i un 3 de 6 en tercera ronda, tres castells descarregats sense complicacions. Per acabar l'actuació els de la camisa ratllada van descarregar un magnífic pilar de 5. La propera actuació dels manresans és diumenge a Esparreguera.