Les colles castelleres de la Catalunya Central han engegat la temporada amb molta força. Si la setmana passada van ser els Salats de Súria els que van oferir una actuació per emmarcar, assolint el castell de 7 més primerenc de la seva història, aquest diumenge passat la colla manresana Tirallongues i els Castellers de Berga no han volgut quedar enrere i cadascuna ha alçat tres castells de 7. La fita suposa, en tots dos casos, un rècord, ja que ni manresans ni berguedans havien descarregat mai tres castells de 7 tant a l'inici de la temporada.

Els Tirallongues van oferir aquesta gran actuació a Esparreguera, amb motiu de la Diada de l'Escorxador, juntament amb la colla amfitriona i els Castellers de Badalona. Després que les tres colles participants aixequessin uns pilars de benvinguda, els manresans, que tenien bona part dels seus efectius, van optar per una tripleta de 7, poc habitual en les sortides fora de casa. Van descarregar un 3 de 7 amb agulla en la primera ronda, un 4 de 7 en la segona i un 3 de 7 en la tercera, tres castells ferms i paradíssims, que en cap moment van patir. Per acabar l'actuació els de la camisa ratllada van descarregar un pilar de 5.

Per la seva banda, els Castellers d'Esparreguera que obrien plaça van descarregar un 4 de 7 en primera ronda, un 3 de 7 en la segona, un 4 de 6 amb agulla en la tercera i un pilar de 4 per acabar.

El mateix diumenge, els Castellers de Berga i els Salats de Súria van actuar a Navàs en el marc de la Fira de la Primavera. Els berguedans van encetar la diada amb 2 pilars de 4 d'entrada. Després van encarar el primer castell, un 4 de 7, que van haver de desmuntar en un primer intent, i que en un segon van descarregar. En segona ronda va arribar el primer 3 de 7 amb agulla de l'any; i van tancar l'actuació amb un 3 de 7, un pilar de 5 i dos pilars més de 4. Amb els tres castells de 7 descarregats, els Castellers de Berga van signar una gran diada que els permet encarar les noves actuacions amb optimisme. Es dóna la circumstància que, igual que els Tirallongues, en cap de les anteriors temporades havien descarregat 3 castells de 7 tan aviat.

Per la seva banda, els Salats de Súria van aconseguir descarregar el segon castell de 7 de la temporada a Navàs. L'actuació dels suriencs va ser molt similar a la de fa 15 dies, a Coaner. Van començar amb 2 pilars de 4 que van donar pas a les rondes de castells. En primer lloc, van descarregar un 4 de 6, força lleuger, amb vistes a fer un pis més. A la segona ronda van aconseguir descarregar el segon 3 de 7 de la temporada; i a la tercera ronda, van descarregar el 3 de 6 amb pilar i, en la ronda final de pilars, 2 pilars de 4.

La properes actuacions de les tres colles són: els Castellers de Berga seran aquest diumenge 17 a Vilanova i la Geltrú; i els Tirallongues i els Salats de Súria, el diumenge 24 d'abril a Guissona.