Els ducs de Cambridge van tancar ahir un viatge de set dies a l'Índia i Bhutan amb una visita al Taj Mahal, on van regalar als fotògrafs una estampa llargament esperada, 24 anys després que la mare del príncep Guillem, Lady Di, posés sola davant una de les set meravelles del món.

La imatge de la princesa Diana sola davant del famós monument funerari va aixecar el 1992 tota mena d'especulacions i va suposar el preludi del que finalment seria la ruptura del seu matrimoni amb el príncep Carles d'Anglaterra.

Ahir, el fill grans de tots dos, segon en la línia de successió a la corona britànica, va posar amb la seva esposa, Kate Middleton, en una estampa que molts esperaven amb morbositat.

Amb un vestit blanc amb motius blaus, ella, i una jaqueta senzilla blava sobre camisa blanca i pantalons beix, ell, els ducs van posar per a la premsa i van dur a terme una visita privada al mausoleu aixecat entre el 1631 i el 1648.

Aquesta és l'última etapa d'una intensa visita dels ducs de Cambridge a l'antiga perla de l'Imperi Britànic, una oportunitat que han aprofitat per visitar Bombai, Delhi, el Parc Nacional de Kaziranga, a Assam, i fins i tot saltar a Bhutan.

Al país de l'Himàlaia van conèixer el primer fill dels reis Jigme Khesar Wangchuck i Jetsun Pema, príncep hereu al tron i van visitar el monestir budista Atur Taktsang, al qual va acudir l'any 1998 el príncep Carles. Abans, a l'Índia, entre moltes altres activitats, van anar de safari a Assam, on van viure en primera persona el terratrèmol de 6,9 graus amb epicentre a Myanmar.