En vigílies que es compleixi el quatre-cents aniversari de la mort de Miguel de Cervantes, l'enginyosa aventura que va iniciar l'informàtic prejubilat Diego Buendía d'escriure els més de dos milions de caràcters del Quixot en 17.000 tuits està arribant al seu final.

Si al Quixot la febre que el va mantenir en un llit 6 dies li va tornar el seny, a Buendía, veí de l'Hospitalet de Llobregat, va ser un procés febril el que el va portar a traslladar a la xarxa social a través del compte @ elquijote1605 l'obra més destacada de la literatura espanyola.

Disset mesos després que comencés aquest repte, l'1 de setembre del 2014, el compte té més de 7.000 seguidors de diversos països del món: Espanya, Puerto Rico, Mèxic, Costa Rica, Paraguai, Argentina, Xile, Perú, Hondures, El Salvador, Guatemala i Equador, entre d'altres.

"La resposta ha estat aclaparadora, la gent està molt agraïda, et feliciten, et diuen que és un treball extraordinari", explica l'informàtic en una entrevista a l'Agència Efe, en què indica que l'última setmana ha enviat missatges directes a tots els seus seguidors per agrair l'acompanyament.

Els tuits amb el text de la cèlebre obra apareixen cada seixanta minuts i la meticulositat amb la qual es publiquen és conseqüència de l'algorisme que ell mateix ha desenvolupat.

Al llarg de l'últim any i mig, l'aventura només ha experimentat incidents "dues o tres vegades" i d'un Buendía es va adonar per l'avís d'una seguidora que una nit va informar que "feia quatre o cinc hores que no sortia res" . El motiu, explica l'informàtic, era un error al servidor.