La Diada Cultural de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM), organitzada per primer any per la colla castellera Els Penjats del Campus i oberta a tota la ciutat, va oferir al llarg del dia d'ahir activitats de tota mena a la Politècnica.

Les activitats exteriors del matí -com els tornejos de bàsquet i futbol- es van suspendre a causa de la pluja. A l'interior, però, es van desenvolupar amb normalitat els concursos de construcció de ponts i programació en Python, una activitat, tal com explicava ahir la presidenta dels Penjats del Campus, Aina Vila, "oberta als professors". De manera paral·lela, tenia lloc el tradicional torneig de LOL (League of Legends) i els jocs de rol a càrrec dels integrants d'Otaku (el club d'anime i manga de l'EPSEM).

A partir de les 6 de la tarda es va donar el tret de sortida a l'actuació castellera dels Penjats del Campus, els Engrescats de la URL i els Trastocats del Campus Mundet, que va cloure amb una batucada a càrrec dels Batrakes. Seguidament, va tenir lloc un taller i una mostra de correfoc. Els organitzadors, formats per una seixantena de persones de la colla castellera els Penjats del Campus, l'associació Otaku i delegats, han recuperat en aquesta edició el sopar popular amb animació a càrrec d'El sobrino del diablo, l'actuació dels bastoners Manrússia Van del Pal i el DJ Shakur, que va posar ritme fins a les 12 de la nit, quan la festa es va acabar a l'EPSEM i es va continuar a El Sielu.

Paral·lelament -i quan la pluja ho va permetre-, es va celebrar un curiós concurs d'apilar caixes de cervesa, en el qual els participants havien de crear una torre amb les caixes i anar-la escalant.

A més a més, es van muntar parades amb jocs, estands de cervesa artesanal, vi i hidromel al pati interior de la Politècnica de Manresa.