El príncep Albert de Mònaco ha expressat la seva preocupació per la "greu" situació ambiental de la Mediterrània, i ha advertit que si no aconsegueixen aturar les amenaces que pateix, "podria acabar convertit en un mar dominat per les meduses".

Així ho ha assenyalat en una entrevista després de la presentació de la recentment creada delegació a Espanya de la seva fundació, dedicada a promoure el coneixement i els projectes relacionats amb el desenvolupament sostenible. La Fundació Príncep Albert II de Mònaco va ser creada pel monarca el 2006 després d'una visita a l'Àrtic que el va deixar "molt impressionat", ja que va poder comprovar els canvis tan ràpids que està experimentant "el casc" del planeta a conseqüència del canvi climàtic.

"La meva implicació amb el medi ambient és per absoluta convicció", ha remarcat. "Des de la creació de la fundació ens hem centrat en moltes coses relacionades amb el desenvolupament sostenible, però el nostre focus està en els oceans, molt amenaçats per l'activitat humana, la sobrepesca, la pesca il·legal, la contaminació... em preocupa especialment la quantitat de plàstic".