Coincidint amb el dia de Sant Marc els berguedans van renovar, ahir, el vot de poble pujant a Queralt. Abans d'iniciar-se la missa, presidida pel bisbe Xavier Novell i mossèn Ramon Barniol, es va inaugurar una placa amb una estrofa del Virolai de la Mare de Déu de Queralt de Pere Tuyet.

Acabada la cerimònia, amb la presència de diversos mossens de la comarca, entre ells el rector de Berga, Marc Majà, va estrenar-se també el nou sistema de llantions electrònic que substitueix les espelmes de cera que hi havia fins ara, amb l'objectiu de proporcionar un sistema més net i segur. Aquest nou sistema ha estat planificat per Miquel Castaño i Magí Farrés, en l'execució electrònica hi ha treballat Jaume Serra, i en la fusteria, Dani Canal. El mural que acompanya la nova estructura de llantions és obra de David Centelles i els vitralls de Marià Fernàndez.

A continuació van repartir-se 250 litres de xocolata i 450 coques entre els assistents que van aplegar-s'hi. Desenes de persones, sobretot escolars, van pujar fins a Queralt amb motiu de la celebració, tot i no ser dia festiu a Berga. Enguany, les encarregades de repartir la xocolata van ser les regidores Anna Alsina, Ermínia Altarriba i Maria Antònia Ortega i l'alcaldessa, Montserrat Venturós.