Les colles castelleres Tirallongues de Manresa i els Salats de Súria segueixen amb el bon ritme amb què van engegar aquesta temporada, i aquest diumenge, a Guissona, van tornar a alçar castells de 7 pisos.

L'actuació va arrencar amb uns pilars de 4 de benvinguda. Els Tirallongues van iniciar les rondes amb el plat fort que duien preparat descarregant amb autoritat un 3 de 7 amb agulla. En les altres dues rondes, van descarregar el 4 de 7 i el 3 de 7 sense cap complicació en l'execució dels castells. Els manresans van acabar l'actuació amb un magnífic pilar de 5. Els Salats de Súria, per la seva banda, van descarregar en primera ronda una torre de 6, en la segona un 3 de 7, en la tercera un 3 de 6 amb agulla i, per acabar, un pilar de 4. Aquesta actuació és, per als suriencs, la millor de l'any.

D'altra banda, els Castellers de Santpedor van ser aquest diumenge a Andorra, on també van fer un bon paper. La colla de la camisa daurada va adoptar una actitud més conservadora i va dur a plaça estructures apamades. Van sortir amb un 3 de 6 amb agulla i l'èxit va ser assegurat. En segona ronda, van optar per un 5 de 6, el primer de la temporada, que no va trontollar en cap moment; així, i els Castellers de Santpedor van completar el segon castell de la matinal. En la tercera ronda, van oferir un 4 de 6 amb agulla, que va tremolar en alguns moments però que va ser molt ben defensat per la colla. Tres pilars de 4 simultanis van arrodonir una bona matinal castellera a Andorra la Vella.

Finalment, la colla d'Artés, els Picapolls Gavarresa, van ser presents a la diada castellera de Sant Jordi celebrada a Olot. A causa de la pluja van haver d'actuar a l'Hospici d'Olot. Van van aixecar un pilar de quatre, un 3 de 3 amb agulla, un quatre de sis amb agulla, un quatre de sis i un altre pilar de 4 per acabar.