Almenys 27 morts en un atac contra un hospital a Síria

Entre les víctimes del bombardeig al centre sanitari de la ciutat d'Alep hi ha dos menors, dos metges i dos guàrdies del centre

29.04.2016 | 07:32

Almenys 27 persones van morir dimecres a la nit, entre elles l'últim pediatre que quedava en zones sota control opositor a Alep, pel bombardeig de l'hospital d'Al Quds, a l'est de la ciutat siriana. Entre els morts hi ha dos menors d'edat, dos metges i dos guàrdies del centre sanitari, que, com a conseqüència de l'atac, va resultar completament destruït i va quedar fora de servei. L'ONG va dir que avions de guerra van perpetrar aquest bombardeig, però se'n desconeix l'origen. En els últims mesos, tant l'aviació nacional siriana com la russa han portat a terme atacs aeris contra aquesta urbs, la més gran del nord del país àrab.
El secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, va explicar que tot apunta que el règim sirià de Baixar al-Assad va perpetrar el bombardeig i va demanar a Rússia que assumeixi la seva "urgent responsabilitat" de pressionar el seu aliat perquè deixi de violar la treva. "Estem indignats pels atacs a Alep a l'hospital d'Al-Quds, que té el suport tant de Metges sense Fronteres com del Comitè Internacional de la Creu Roja, que van matar dotzenes de persones, inclosos nens, pacients i personal mèdic", va afirmar Kerry.
Les autoritats sirianes van negar qualsevol implicació en el bombardeig. Una font militar va rebutjar "les al·legacions de canals de televisió sobre el crim de vessament de sang siriana a través d'un atac a un hospital al barri d'Al Sukari". En total, mig centenar de persones van perdre la vida pels bombardejos i el llançament de coets a Alep, en un esclat de violència que fa trontollar el fràgil alto el foc acceptat per les parts el febrer. Almenys 31 civils, entre ells tres menors, van perdre la vida per atacs aeris d'avions de guerra, d'origen desconegut, en diferents barris de la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema