Obama fa broma de la seva futura vida com a expresident i "comandant del sofà"

El president es burla de Donald Trump, de qui diu que "ha passat anys reunint-se amb líders de tot el món: miss Suècia, miss Argentina..."

02.05.2016 | 00:00
La primera dama, Michelle Obama, també va ser-hi present
La primera dama, Michelle Obama, també va ser-hi present

El president nord-americà, Barack Obama, va fer broma ahir sobre la seva vida fora de la Casa Blanca com a "comandant del sofà" en el tradicional sopar amb els corresponsals que anualment que organitza la presidència nord-americana i que sol tenir un to marcat d'humor.
Aquesta trobada va ser especial perquè és la darrera d'Obama com a president, que va aventurar que Hillary Clinton serà la seva successora, alhora que va aprofitar per carregar contra la inexperiència en política internacional i el mal humor a les xarxes socials de Donald Trump.
"L'any vinent una altra persona estarà en aquest lloc, i és difícil saber qui serà ella", va afirmar Obama en l'últim discurs, carregat d'ironia, en referència a la favorita de la candidatura demòcrata, Hillary Clinton. "I jo", va afegir, "passaré de comandant en cap a comandant del sofà".
Uns 3.000 convidats es van congregar al gran saló de l'hotel Hilton per homenatjar l'Associació de Corresponsals de la Casa Blanca.
Com era previsible, Obama no va poder evitar de parlar del controvertit magnat novaiorquès Donald Trump, l'actual favorit de la candidatura presidencial republicana, i que ha esdevingut la sensació de la campanya electoral. "No vull gastar gaire temps amb Donald. Seguint el vostre exemple, vull mostrar una mica de contenció", va dir, en un dard poc velat a la premsa nord-americana sobre l'àmplia cobertura mediàtica que es dedica a Trump. "És a casa menjant-se un filet i llançant insults per Twitter a Angela Merkel?", es va demanar Obama entre riures.
També es va referir a les crítiques adreçades al republicà i la seva falta d¡experiència en política internacional: "té una gran experiència internacional, ha passat anys reunint-se amb líders de tot el món: Miss Suècia, Miss Argentina...", va burlar-se Obama, sobre el fet que el concurs Miss Univers fos gestionat per Trump.
Obama, però, també va fer broma de Clinton, de qui va dir que el seu esforç per arribar a la joventut s'assembla a la situació en què un parent gran i pesat es fa un compte a les xarxes socials i va agregant els seus familiars més joves, que l'ignoren tant com poden.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema