Aquesta impressionant i bella medusa amb aspecte alienígena va ser vista durant una immersió de la càmera robòtica submarina que explora la Fossa de les Mariannes per la NOAA, l'Agència Oceànica i Atmosfèrica dels Estats Units.

La troballa es va produir en la immersió número 4 corresponent al 24 d'abril passat, quan el vehicle controlat remotament pel vaixell oceanogràfic Okeanos Explorer explorava la muntanya submarina Enigma, a una profunditat aproximada de 3.700 metres.

Els científics van identificar aquesta hidromedusa com pertanyent al gènere Crossota, que mostra dos conjunts de tentacles, curts i llargs.

Al principi del video, els llargs tentacles són uniformes i estesos cap a fora i la campana o cap de l'organisme és immòbil. Això suggereix una manera de depredació per emboscada. Dins de la campana, els canals radials en vermell estan connectant punts, pel que semblen les gònades de color groc brillant.

La Fossa de les Mariannes és l'abisme oceànic més profund del món, amb una cota que arriba a superar els 11.000 metres. La NOAA està realitzant una campanya d'exploració intensiva entre abril i juliol.