Immillorable estat de forma dels Moixiganguers d'Igualada en l'arrencada d'aquesta temporada. Si a la diada d'aniversari van descarregar la primera torre de vuit amb folre de l'any, la més matinera, aquest dissabte a Sant Cugat han arrodonit l'inici amb el tres de vuit. La colla s'ha tret l'espina d'aquest castell, que havien descarregat per últim cop el juny de l'any passat i que posteriorment només van poder carregar. El quatre de vuit i la torre de set amb folre van arrodonir una jornada perfecta dels igualadins, que van compartir plaça amb els Castellers de Sant Cugat i els de la Sagrada Família.

Per l'actuació de la vigília de la diada de Sant Ponç de Sant Cugat, aquest dissabte passat a la tarda, els Moixiganguers tenien un repte: el tres de vuit. Així ho va explicar el cap de colla Jordi Moreno al final de l'assaig de divendres i així ho demostraven les bones proves dels dies anteriors. Era l'objectiu del dia i el van intentar a primera ronda. El castell, amb novetats en pràcticament tots els pisos respecte l'any passat, va pujar tranquil, segur i sense perdre les mides, però els dubtes de la canalla van portar els morats a desmuntar-lo per evitar complicacions. Aquesta havia estat una bona prova, i amb tots els nervis fora el van tornar a intentar. El segon tres va ser ràpid i còmode i no va portar especials problemes als Moixiganguers, que amb el primer tres de vuit de l'any encaraven molt bé la jornada. Van continuar el programa previst amb el quatre de vuit, un castell que ja han descarregat tres vegades enguany i que, malgrat perdre les mides als primers pisos, van poder descarregar amb ofici. El dia el van arrodonir amb la ja emblemàtica torre de set. Es van acomiadar de Sant Cugat amb un vano de cinc.

El cap de setmana vinent els igualadins no tenen actuació, però es prepararan per a les diades a Terrassa, Sabadell i Barcelona.