La jornada de neteja de residus a l'entorn del riu Cardener, al seu pas per Súria, que es va celebrar dissabte 7 de maig, va servir per recollir cinc sacs d'envasos i material de rebuig, dos pneumàtics, tubs de plàstic, runa i altres deixalles.

Aquesta activitat va ser organitzada per l'Ajuntament de Súria i la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus i la campanya "Let's clean up Europe".

L'acció de les persones voluntàries que hi van participar es va desenvolupar a la llera esquerra del riu Cardener, en el tram comprès entre la plaça de Sant Joan i el Pla de Reguant.

Entre les persones participants hi havia la regidora de Medi Ambient i Joventut de l'Ajuntament, Aida Roca.

El desenvolupament d'aquesta jornada de neteja a l'entorn del riu Cardener es va veure afectada per la pluja intermitent de dissabte passat, que va impedir arribar a diferents punts amb petits abocaments de runa.

La campanya "Let's clean up Europe" és una iniciativa d'àmbit europeu per reduir els residus abocats il·legalment als boscos, als marges dels rius i a altres espais naturals.

Es tracta d'una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen a l'entorn natural de forma incontrolada.

La campanya també vol promoure la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius i altres espais naturals.