Per a Carmen Thyssen, ser ric no és gens fàcil. «Sempre és difícil», encara que admet que «és pitjor ser pobre». Així ho diu en una entrevista al diari Cinco Días, en el que revela que no té liquiditat: «Jo el que tinc són quadres i propietats».

Segons el parer de la baronessa, que té nacionalitat suïssa i viu a Andorra -tot i que passa temporades a Sant Feliu de Guíxols-, la riquesa «comporta una gran responsabilitat per a un mateix i les persones que depenen de tu».

Les seves col·leccions, afirma, només li generen despeses, no beneficis. «L'art té uns sobrecostos elevadíssims, com les assegurances que es requereixen per organitzar i portar exposicions temporals», explica.

Segons dades de la revista Forbes fetes públiques l'any passat, Carmen Thyssen té una fortuna estimada de 900 milions d'euros.

D'altra banda, Thyssen denúncia en l'entrevista la persecució a la qual, segons ella, es troba sotmesa per part d'Hisenda (el seu vaixell va ser abordat per la Guàrdia Civil el passat 30 de juliol a Eivissa per anunciar-li una inspecció fiscal).

«Jo tinc a tota la gent que treballa amb mi, des de fa gairebé 30 anys, en regla. Quan diuen que he venut quadres amb empreses establertes a l'estranger, haig de dir que sóc suïssa i tinc comptes en aquest país», assegura.

D'altra banda, destaca la contribució dels museus que alberguen les seves obres: «La col·lecció genera sis milions d'euros de beneficis a l'any a Madrid».

Així mateix, el Museu de Màlaga, «situat en un barri que ningú visitava», s'ha convertit en cinc anys «en referent al món de l'art del segle XIX i XX».