Els Tirallongues de Manresa van aconseguir carregar la torre de 7, una construcció difícil i complexa, tot i que en la baixada la construcció va caure, diumenge, en la diada castellera que cada any es fa per fira de maig davant l'església de Crist Rei de Manresa, juntament amb els Salats de Súria i els Castellers de Sant Cugat.

Passaven uns minuts de les 12 del migdia quan les tres colles van aixecar uns pilars de 4 que donaven l'actuació per començada. Els Tirallongues i els Castellers de Sant Cugat en van descarregar dos de simultanis cada colla i els Salats en van descarregar un.

Els amifitrions, els Tirallongues, van engegar amb el plat fort, la torre de 7, que van carregar bé, però que en començar la baixada la construcció va cedir i el castell va fer llenya. A la segona ronda els manresans van descarregar un 5 de 7 parat, un pèl llarg de durada però que en cap cas va perillar. Per finalitzar les rondes van descarregar un 4 de 7 amb agulla que, al igual que la setmana passada a Súria, es va haver que treballar bastant, però es va poder descarregar. Per acabar l'actuació els de la camisa ratllada van descarregar un pilar de 5 primer i dos pilars de 4 després.

Els Salats de Súria, per la seva banda, van descarregar un 3 de 6 en primera ronda, una torre de 6 en segona ronda i un 3 de 6 amb agulla en la tercera, tancant la seva actuació amb un pilar de 4.

Els Castellers de Sant Cugat en primera ronda van descarregar la torre de 7, en segona ronda van fer un intent de 3 de 8 desmuntat primer descarregant un 5 de 7 després, i en tercera ronda van descarregar un 4 de 7 amb agulla; en ronda de pilars van descarregar un pilar de 5.

Amb aquesta actuació els Tirallongues continuen amb la trajectòria ascendent d'aquesta temporada. La caiguda de la torre de 7, però, recorda als manresans que encara queda molta feina a fer, i que cal assajar els dimarts i els divendres al vespre al local de la colla, a Casa Caritat.

La propera actuació dels manresans serà el dissabte 4 de juny a la tarda a Santpedor, per celebrar el segon aniversari del bateig dels de la camisa daurada; hi seran també els Castellers de Castellar.