Brad Pitt ha rodat en la seva carrera tot tipus d'escenes que la màgia del cinema fa semblar heroiques, però segur que no imaginava que a les Canàries se'l recordarà per una nena que va treure d'una multitud que l'aixafava contra les tanques en el seu últim rodatge: "va ser ell qui em va ajudar".

Són les tres de la tarda i la Claudia surt del col·legi abrigada amb una rebeca que li fa passar calor, perquè hi ha 24 graus a Las Palmas de Gran Canària, però no li importa: "és la que portava posada quan em va agafar Brad Pitt. No me l'he tret des de llavors", confessa, quan va complir un somni.

Aquesta jove escolar d'11 anys aspira des de fa anys a convertir-se en actriu; per això, va demanar de més petita als seus pares que l'apuntessin a una escola d'interpretació i per això no va dubtar diumenge passat a acudir amb hores d'antelació a un dels carrers on el director Robert Zemeckis rodava Allied per veure en primera fila com és una superproducció de Hollywood.

El que Claudia no podia imaginar és que, per uns dies, robaria el protagonisme a l'actriu francesa Marion Cotillard, que interpreta una combatent de la residència amb la qual l'oficial d'intel·ligència Max Vatan (Brad Pitt) contacta en una arriscada missió en plena Segona Guerra Mundial.

"Quan Brad Pitt es va acostar a les tanques, la gent va fer una allau. I la meva mare i jo estàvem a la part del davant. Va ser molt aclaparador. La meva mare em va aixecar pels peus, i ell em va ajudar i em va intentar tranquil·litzar", explica, riallera.

L'episodi va acabar bé, sense més conseqüències per a ella i la seva mare que un ensurt... I el privilegi d'haver estat convidades a seguir el rodatge de prop, amb l'equip de filmació, pel mateix Brad Pitt, que després es va interessar-se per com es trobaven i es va prestar a fer-se unes fotos amb ella.

Però, amb tot, va ser "molt angoixant", apunta la mare, María Dolores Hernández: "la gent va començar a amuntegar-se contra la tanca, i jo sentia la nena dir: 'mama, m'ofego, treu-me!' En aquell moment passava Brad Pitt, va veure la nena espantada, va córrer cap a nosaltres i la va aixecar enlaire. La van atendre i la van portar a la UVI mòbil.

Hernández diu que va ser ella mateixa qui va demanar ajuda a l'estrella nord-americana, perquè "era l'únic que s'estava adonant" del que estava passant darrere de la tanca, en les primeres files.