El cantant britànic Paul McCartney ha confessat que va passar per una depressió després de la ruptura dels Beatles i que fins i tot va considerar deixar la música definitivament, segons ha explicat en un programa de ràdio de la BBC. El compositor i intèrpret també diu que va començar a beure molt després que la banda de Liverpool decidís dissoldre's el 1970, segons el relat que serà emès dissabte al programa Mastertapes de Ràdio 4.

"Va ser difícil saber què fer després dels Beatles. Què ve tot seguit? Estava deprimit. Tu ho estaries. Estaves trencant amb els amics de la teva vida, així que vaig agafar l'ampolla", diu.

Els Beatles es van separar oficialment el 1970 en publicar el seu àlbum Let it be. "El negoci ens va separar", ha reconegut McCartney, que diu que la separació li va provocar una depressió ja que no sabia "si continuaria en la música".

Segons ha explicat, va ser la seva dona de llavors, Linda, la que el va empènyer a sortir de la situació en formar amb ella el grup musical Wings. "No va ser un bon grup. La gent deia que Linda no podia tocar el teclat, i era veritat".

En la seva conversa amb la BBC, McCartney també expressa la seva tranquil·litat per haver millorat la seva relació amb John Lennon abans que aquest fos assassinat a Nova York el desembre del 1980. "Va ser molt bo que tornéssim a estar junts abans de la seva mort perquè hauria estat una cosa molt difícil de portar".

Entre altres coses, McCartney va reconèixer que la competència que sentia amb Lennon quan formaven el grup el va ajudar a crear alguns dels seus millors treballs musicals. "Quan ets jove, et passen coses màgiques, estar en la banda, la competència amb John, ser uns nens i de sobte ser famosos, i això va donar pas a una bona feina", ha explicat.

El programa de Mastertapes ha estat gravat en un estudi de la BBC al centre de Londres on els Beatles havien cantat per la ràdio.

A l'enregistrament, segons la cadena, hi havia famosos com Brad Pitt i Noel Gallagher, així com membres del públic que van fer preguntes a McCartney.