Investigadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona han aplicat una tècnica pionera en regeneració cardíaca amb greix del cor del pacient.

L'equip de l'iCor de Can Ruti, liderat pel doctor Antoni Bayés-Genís, ha dut a terme el primer assaig en éssers humans per reduir les cicatrius cardíaques derivades de l'infart a través de teixit adipós ric en cèl·lules mare del cor.

Es tracta d'una tècnica que, a banda de ser innovadora, és senzilla i segura, ja que no requereix manipulació de cèl·lules en el laboratori i es pot fer en qualsevol quiròfan. Ha estat anomenada AGTP, per les sigles en anglès de "procediment de transposició d'un empelt adipós".

El procediment consisteix en la dissecció d'una part del teixit gras cardíac mantenint els seus vasos sanguinis per recobrir i nodrir l'àrea de la cicatriu cardíaca. Segons Bayés-Genís, quan es produeix un infart de miocardi, la cicatriu que es forma en un infart pot comportar insuficiència cardíaca i mort sobtada, així com pèrdua de qualitat de vida, i per això és positiu regenerar aquest teixit.