Un jutge de l'Audiència Territorial de Hamm (a l'oest d'Alemanya) va dictaminar que si algú ensopega per portar talons alts no té dret a indemnització perquè ha de conèixer els riscos d'aquest calçat.

La sentència fa referència a un succés ocorregut en una actuació del Cirque Eloize en un teatre de la ciutat de Marl al maig del 2014, quan una de les assistents es va trencar el peu quan els talons de 4,5 centímetres li van quedar enganxats entre els forats d'una catifa negra de goma. Segons ha informat el tribunal de la regió de Rin del Nord-Westfàlia en un comunicat, les persones que porten talons alts es veuen obligades a un "comportament adaptat a la situació" i "han de ser conscients del risc que representa portar sabates de taló alt" .

La demandant va considerar que les autoritats havien vulnerat l'obligació d'advertir i protegir els ciutadans, però el tribunal del districte no va observar cap violació de la seguretat i va al·legar que els perills de l'estora eren "clarament perceptibles" i que aquest tipus d'estora sol estar situat a l'entrada dels edificis públics.