Dos melons de Yubari, localitat de l'illa septentrional nipona d'Hokkaido, van aconseguir el preu rècord de 3 milions de iens (24.500 euros, 27.300 dòlars) en la primera subhasta d'aquesta temporada agrícola al Japó.

Aquesta xifra va superar els 2,5 milions de iens (20.400 euros, 22.800 dòlars) desemborsats el 2014, la qual havia estat fins ara la més alta pagada per melons l'última dècada en aquesta subhasta, i és el doble de la licitació desemborsada l'any passat, segons van informar mitjans locals.

Els dos melons de la varietat cantaloup, caracteritzada per la seva polpa de color taronja i gust dolç, es van subhastar al mercat central de Sapporo, capital de la regió, i van ser adquirits per Yukimaru Konishi, de 36 anys, agent d'un supermercat de la prefectura de Hyogo, a l'oest de l'arxipèlag.

El supermercat ha venut aquest tipus de melons durant força temps i ha ofert aquesta quantitat per "contribuir a l'economia de la localitat de Yubari", que fa 10 anys va arribar a declarar-se en fallida, va explicar Konishi en declaracions recollides pel diari "Asahi Konishi", que va afegir que les fruites se subhastaran a Internet.

Es considera que aquests melons tenen una qualitat excepcional per haver gaudit d'una llarga temporada de sol i per la seva forma arrodonida gràcies a un ritme de creixement constant, i el bon clima que enguany ha dotat en particular d'un alt contingut en sucre, segons va detallar el diari.

En aquestes dates és tradicional que al Japó se subhastin els productes agrícoles que marquen l'inici de la temporada i els primers exemplars, que arriben a preus exorbitants, es venen més amb ànim publicitari i simbòlic que amb afany lucratiu.