Com diu en la seva cançó Born in the USA, Bruce Springsteen va néixer als Estats Units, però un dels seus avantpassats va ser irlandès, segons ha revelat avui l'Autoritat Turística de la República d'Irlanda. Coincidint avui amb el primer dels dos concerts que el Boss ofereix a l'estadi Croke Park de Dublín, Tourism Ireland ha donat a conèixer que el pare del seu rebesavi era del comtat de Kildare, a l'oest de la capital. Concretament, Christy Gerrity va créixer a la localitat de Rathangan i es va establir, després de casar-se el 1827 amb Catherine Kelly, a la zona rural de Mountprospect, on van viure uns quants anys amb els seus vuit fills en una típica cabana irlandesa de parets de fang i sostre de palla. Quatre anys abans, Gerrity va ser detingut i empresonat per les autoritats britàniques que ocupaven l'illa d'Irlanda per ser un dels capitostos de les protestes organitzades per denunciar les injustícies socials que patia la comunitat local.

Segons les investigacions del Centre d'Història Familiar Irlandès, l'avantpassat de Springsteen va treballar com a transportista de bestiar, persones i béns el 1847, un dels pitjors anys de la Gran Fam, que entre 1845 i 1852 va causar la mort de més d'un milió d'irlandesos. Al voltant d'un altre milió es va veure obligat a abandonar l'illa, entre ells la família Gerrity, que va emigrar als Estats Units el 1853 per establir-se a Nova Jersey, on va néixer Bruce Sprinsgteen fa 66 anys.

El director de Tourism Ireland, Mark Henry, va celebrar ahir la connexió irlandesa del cantautor nord-americà, alhora que va animar altres a investigar sobre el seu passat a la pàgina www.ireland.com. "El nostre missatge a la diàspora irlandesa a tot el món és que mai no hi ha hagut un moment millor per visitar Irlanda".