La sala gran de la biblioteca de Sant Fruitós de Bages va ser l'escenari de l'entrega de premis de la 27a edició del Concurs Infantil de Contes Montpetit, que la mateixa biblioteca i l'Ajuntament convoquen cada any per Sant Jordi. S'adreça als escolars del poble d'entre 9 i 12 anys, i aquest cop optaven als premis els 360 originals que s'hi van presentar.

En la categoria de 9 a 10 anys, els contes que van rebre premi van ser L'escombra màgica, d'Amanda Bosch Corral, El partit dels Insect Bàsquet, d'Izan Molina Plaza, i El fong lumínic, de Jordi René Reyes Crespo. En la categoria d'11 a 12 anys, els premis van ser per als contes Una victòria no merescuda, de Pau Carmona Jamilà, Un cosí ben original, de Xènia Mata, i Els monuments desapareguts, de David Pujol Rivero.

Tres bibliotecàries de Sant Fruitós i diversos membres del Club de Lectura van anar llegint els contes, mentre l'il·lustrador Joan Romero feia un dibuix de cadascun, que després van ser lliurats a cadascun dels guanyadors. Igualment, els premiats van rebre llibres i material escolar, i tots 360 participants van ser obsequiats per la seva contribució a l'edició d'aquest any del concurs.