Els Diables de Xàldiga commemoren trenta anys amb la 1a Encesa de l'estiu

La colla ha organitzat per al dissabte 11 de juny una festa amb cercaviles i final al parc de la Seu

03.06.2016 | 00:00
Els Diables de Xàldiga commemoren trenta anys amb la 1a Encesa de l'estiu

Els Diables de l'entitat manresana Xàldiga-Taller de Festes, responsable d'activitats com el correiagua i el correfoc de Manresa, celebren 30 anys i, per tal de commemorar-ho, han organitzat per a dissabte de la setmanan vinent, dia 11 de juny, una festa que inclourà dues cercaviles i que tindrà el punt final al parc de la Seu.
Els Diables han batejat l'acte del proper dia 11 de juny com la 1a Encesa de l'estiu, amb la intenció que es pugui celebrar anualment una trobada de Diables a Manresa. En aquesta ocasió hi participaran els Diables de Garcia (Ribera d'Ebre), els d'Igualada (Anoia), els Dimonis de Molins de Rei (Baix Llobregat) i els Diables de Premià de Mar (Maresme), juntament amb els Tabalers, els Tabalons i Diablons de Xàldiga, i els amfitrions, els Diables, que actualment integren 35 persones.
La jornada començarà a la tarda amb la recepció de les colles participants per, a les 8 del vespre, fer una cercavila de tabalers des de dos punts diferents d'inici, que anirà a parar a la plaça Gispert. Allà, començarà una cercavila de foc infantil que acabarà a la plaça de Valldaura, on tindrà lloc un concurs de figures de les colles de Diables adultes participants. Tot seguit, arrencarà una cercavila de foc adult, que, des de la plaça de Valldaura, transcorrerà pel carrer de Barreres, la plaça Gispert, el carrer de Talamanca, la plaça Llissach, el carrer de le Piques, la plaça d'en Creus, el carrer de Vallfonollosa i la Baixada de la Seu, on acabarà amb una encesa conjunta. El final de festa el posarà música en directe al parc de la Seu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema