Els responsables d'un col·legi de primària a Bristol (sud-oest d'Anglaterra) van descobrir aquest dilluns al matí que el cotitzat artista de carrer Banksy ha pintat un mural en una de les parets del seu centre com a regal per als alumnes.

El misteriós artista, del qual no es coneix la seva veritable identitat, va aprofitar les vacances de les que van gaudir els escolars britànics la setmana passada per executar la seva obra, en la qual apareix la figura d'una nena fent rodar un pneumàtic incendiat.

"Si us plau, accepteu aquesta pintura. Si no us agrada, no dubteu a afegir-hi coses, estic segur que als professors no els importarà", ha escrit Banksy en una carta que va ser trobada a primera hora d'aquest dilluns per un dels treballadors del col·legi Bridge Valley School.

El grafiter agraeix en la missiva que l'escola hagi batejat amb el seu nom un dels seus edificis després de celebrar una votació entre els alumnes i els dóna un consell als nens: "Recordeu, sempre és més fàcil aconseguir que us perdonin que aconseguir que us donin permís".

El director de l'escola, Geoff Mason, afirma que la seva intenció és conservar el mural a la ubicació on l'ha pintat Banksy i que "no hi ha plans de vendre'l".

"Quan vaig arribar vaig trobar aquest bell mural pintat per Banksy. Crec que és fantàstic que Banksy, una persona tan famosa, hagi triat fer això a la nostra escola", ha declarat Mason als mitjans de comunicació.

"Va ser una sorpresa increïble, estic emocionat", ha afegit el director, que ha relatat com el col·legi va remetre una carta a l'artista per comunicar-li que havien utilitzat el seu nom en un edifici, però que no esperaven una resposta com aquesta.

Molts dels murals que ha pintat Banksy als carrers de Londres i altres ciutats angleses s'han venut o subhastat per centenars de milers de lliures.

Entre altres obres, la firma Sincura Group ofereix el mural "Slave Labour" ( "Treball d'esclaus"), que va ser retirat al febrer d'un mur al districte de Wood Green, al nord de la capital britànica, per un preu mínim de 900.000 lliures (1,16 milions d'euros o 1,30 milions de dòlars).