Dos santanderins, Maria Gómez i Francisco San José, van protagonitzar aquesta setmana el primer casament de la història al cim del Picu Urriellu o Naranjo de Bulnes. Amb dos músics com a testimonis i diversos guardes de muntanya presents a la cerimònia, els nuvis es van donar el sí davant la regidora de Cabrales María Elena Martínez.

La pluja, el vent, la calamarsa i la neu van estar a punt d'engegar a rodar amb el casament. Els guies de TocandoCumbre van portar fins al cim als contraents, mentre que el guia de Sotres Cipriano López va acompanyar la regidora, que és alhora la seva esposa.

Va ser una cerimònia "molt bonica" i "emocionant", ha assenyalat el nuvi, que va destacar les grans dificultats que van sorgir durant l'ascens a causa del mal temps. Cap dels nuvis són escaladors professionals, encara que sí són tots dos amants de la muntanya i ja havien trepitjat el cim del Picu Urriellu.

El guarda del refugi de la vega de Urriellu Tomás Fernández ha destacat que ha estat el primer casament oficiat al Picu. Els nuvis, que sumen 13 anys de relació, van dormir al refugi i van iniciar l'escalada a primera hora. Passaran la nit de noces al refugi, abans de tornar a Santander.

La cerimònia, presidida per dues banderes, una de Cantàbria i una altra d'Astúries, es va tancar amb el tradicional petó de la parella i els crits de "visca els nuvis!" per part dels presents, mentre sonava una jota càntabra al so del pitu montañés i el tambor. "Va merèixer la pena, va ser preciós", va assenyalar el marit, ja de retorn al refugi d'Urriellu.