La Torre Eiffel va transformar per primera vegada el seu primer pis en un apartament privat que, a iniciativa del líder en lloguers de vacances HomeAway, permetrà a quatre persones i als seus respectius acompanyants passar una nit al monument més emblemàtic de París.

Més de 150.000 persones van intentar fer seu el privilegi a través d'un concurs llançat a mitjans de maig, en què l'únic requisit era respondre en 140 caràcters a la pregunta de què faries si aquest apartament "fora només per a tu".

Entre les respostes rebudes, segons ha explicat avui a Efe Mariano Dima, director de màrqueting de HomeAway, més del 40% van ser declaracions d'amor o propostes de matrimoni, però també va abundar la intenció de passar "moments memorables" amb la família.

Els 200 metres quadrats que rebran els guanyadors, embolicats parcialment per una gran vidriera que ofereix algunes de les millors vistes de la ciutat, compten amb dues habitacions, un bany, una petita cuina i un gran saló, on un xef els servirà un sopar amb especialitats franceses.

Les nits del 23 i 28 de juny, i del 4 i 8 de juliol, aquest espai, habitual sala de conferències, serà només per als quatre guanyadors, procedents entre altres països d'Estats Units i el Regne Unit, i per als seus fins a cinc acompanyants , que també han obtingut el viatge i tres dies addicionals a la capital francesa.

En plena celebració de l'Eurocopa, que comença avui i es perllonga fins al 10 de juliol, i amb un nivell elevat d'amenaça terrorista, HomeAway, proveïdor oficial d'allotjament d'aquesta competició esportiva, ha vetllat perquè tot estigui en ordre.

"Vam haver de col·laborar molt fortament amb la municipalitat de París, amb els organitzadors de la torre", explica Dima, segons el qual no van trobar traves especials més enllà que aquest tipus d'iniciativa, "la primera en la història de la Torre", té "la complexitat nata de ser alguna cosa complex en si".

L'apartament estarà obert altres dies durant el mes del torneig per a actes especials, com cursos de ioga o de cuina, retransmissions de partits o peticions de matrimoni, que faran que, segons els càlculs de HomeAway, fins a 15.000 persones puguin gaudir-ne.

El grup nord-americà preveu portar aquest mateix tipus d'espais efímers a altres llocs emblemàtics del món, i debuta a París un projecte que busca demostrar que "la millor manera de passar unes vacances" és tenint una casa a la teva completa disposició.