Els Moixiganguers d'Igualada tenien ganes de tornar a demostrar a plaça el bon nivell dels assajos i aquest diumenge passat a Barcelona i després de tres actuacions sense castells de vuit, els igualadins van descarregar un tres de vuit de postal, acompanyat del quatre de

vuit i del set de set.

En el marc de la Festa Major del Baix Guinardó, la jorndada no va començar del tot bé pels morats, que van desmuntar el tres de vuit de primera ronda. En la ronda de repetició van optar pel set de set, que van descarregar sense problemes, i l'objectiu dels vuit pisos es mantenia. En segona ronda, els Moixiganguers hi van tornar amb el tres de vuit i l'execució va ser impecable: sòlid a la pinya, amb unes 150 camises morades a plaça, sense perdre les mides al tronc i una canalla àgil. Tot plegat va permetre descarregar un tres de vuit de postal, ràpid i sense grans dificultats, era el segon tres de vuit de l'any. A tercera ronda els igualadins van arrodonir la diada amb el quatre de vuit, el tercer d'aquest 2016. Van arrodonir la diada amb un vano de cinc de comiat.

Bon paper dels Tirallongues

Per la seva banda, la colla castellera Tirallongues de Manresa va fer diumenge a Avinyó una actuació molt bona amb motiu de la trobada castellera de Colles de l'Eix, juntament amb els Sagals d'Osona, els Marrecs de Salt i els Castellers de Lleida. Després que les quatre colles aixequessin dos pilars de quatre de benvinguda, els Tirallongues van començar les rondes amb un tres de set amb agulla, resolt sense complicacions; en segona ronda van fer un intent desmuntat de cinc de set, que poca estona després van tornar a provar amb èxit, i en tercera ronda van descarregar un quatre de set amb agulla amb solvència. Els manresans van acabar l'actuació amb un pilar de cinc.

Els berguedans, a Manlleu

Els Castellers de Berga van ser diumenge a Manlleu amb els Nyerros de la Plana i els Esperxats de l'Estany. Després de les darreres jornades castelleres, que havien estat força intenses per a la colla, diumenge van fer una actuació tranquil·la, descarregant el cinc de sis, el tres de set i el quatre de sis amb agulla. Els castells de sis pisos van servir als berguedans per rodar tronc i estrenar canalla en posicions noves. Totes tres colles van fer pilars de quatre per tancar la diada.