Mòdena desplaça Girona com a Meca mundial de la restauració

Després d'estar vuit anys entre els cinc primers, Osteria Francescana arrabassa al Celler de Can Roca el títol de millor restaurant del món

15.06.2016 | 00:00

L'Osteria Francescana, que regenta a Mòdena el xef Massimo Bottura, s'ha convertit en el primer restaurant italià a ser considerat el millor del món després de desbancar el Celler de Can Roca a la gala dels 50 best Restaurant, celebrada aquest any a Nova York. La Francescana va ocupar el segon lloc el 2015 i feia vuit anys que era entre els cinc primers. El seu xef, criticat en el passat per saltar-se algunes barreres de la cuina tradicional de la italiana, va explicar a la premsa el llarg viatge viscut fins a aquest premi, en el qual fins i tot va pensar en tancar el restaurant.
Entre els cuiners de Girona i l'italià es va veure una gran complicitat, que els va portar fins i tot a abraçar-se en conèixer-se el guanyador. Visiblement emocionat, el xef italià va dedicar a la seva família, la seva dona, Lara, i al seu equip, el guardó.
Bottura va assenyalar que "la recepta de l'èxit passa pel treball dur", i va dir que els cuiners "no són estrelles del rock".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema