El duc de Cambridge protagonitza l'última portada de la revista gai Attitude, cosa que el converteix en el primer membre de la família reial britànica que accepta aparèixer a primera plana d'una publicació homosexual. La revista, que surt a la venda el dia 22, va publicar ahir a les xarxes socials la portada, en què apareix un príncep Guillem somrient, vestit amb camisa blanca i amb la barbeta recolzada a la mà.

El 12 de maig passat, el nét de la reina Isabel II va convidar Attitude i membres de la comunitat LGTB (Lesbianes, Gais, Bisexuals i persones Transgènere) al palau de Kensington per parlar sobre els problemes mentals que pateix el col·lectiu, derivats de l'homofòbia i transfòbia.

"Ningú no ha de ser assetjat per la seva sexualitat o per cap altra raó, i ningú no ha de suportar l'odi que aquests joves han aguantat durant la seva vida", va afirmar. El duc va animar a demanar ajuda a tots els afectats que ho necessitin, i va lloar el treball de revistes com Attitude per "ser valents per parlar i donar esperança a totes les persones que pateixen assetjament". "La seva força i optimisme hauria donar-nos el valor de plantar cara al bullying, on sigui que el vegem", va proclamar.

Guillem, de 33 anys, va aconsellar tots els lectors que siguin víctimes d'algun tipus d'intimidació "per la seva orientació sexual": "no ho aguanteu, parleu amb algú de confiança, un amic, un professor o serveis d'ajuda".