Un veí de Huelva cabdal, Joaquín C.S., de 37 anys, ha denunciat aquest divendres que el Servei Andalús de Salut (SAS) l'ha "matat per error" en confondre la seva numeració de la targeta sanitària amb la d'un mort, cinc anys després de patir un error del mateix estil en el cens electoral. Joaquín C.S. ha relatat que aquest dijous va acudir a la seva farmàcia habitual i es va endur la sorpresa que a l'anar a retirar els seus medicaments "la targeta havia estat desactivada perquè havia mort", així que li va dir a la farmacèutica que "tenia un mort davant i li estava parlant".

Per això, es va dirigir a l'Institut Nacional de la Seguretat Social per comprovar què havia passat, on li van dir que "totes les dades estaven en ordre" i que consultés a la Conselleria de Salut de la Junta, mentre que al seu centre de salut, li han confirmat que la seva targeta "s'havia desactivat per mort".

"La persona que m'ha atès no ha pogut evitar riure quan m'ha dit que era mort, i m'ha dit que és una cosa que no sol passar, però pot passar en modificar les dades d'una persona realment morta. Finalment, sense evitar les rialles, m'ho han solucionat", ha dit Joaquín C.S. sobre aquest assumpte.

Ha recordat que fa cinc anys, quan va anar a votar, li van dir a la mesa electoral que havia mort, "el que va provocar una altra situació irrisòria", encara que en aquella ocasió l'havien confós amb el seu pare, mort un mes abans. Llavors, després de diverses hores de gestions va poder votar, i aquest cop també ha pogut solucionar el seu cas, sobretot perquè el que ha de comprar a la farmàcia són medicaments d'una malaltia crònica i, evidentment, era un problema, ha subratllat.