La localitat xinesa de Yulin, a la província sud-occidental de Guangxi, es prepara per a la seva controvertida carnisseria de gossos, en un ambient cada vegada més tens per les creixents crides a posar-hi fi.

Uns quants milers de gossos, amb xifres dispars de diferents organitzacions, ja que no hi ha dades oficials, seran sacrificats avui, dimarts, per incloure'ls en el menú del dia del festival de Carn de Gos de Yulin, davant de les protestes de defensors dels animals, que ho consideren un espectacle "bàrbar" i "cruel".

Les gàbies amb gossos i gats s'amuntegaven ahir al mercat Dashichang a Yulin, preparats per ser el plat estrella avui durant la celebració del solstici d'estiu, mentre activistes desplaçats al lloc encara tracten d'alliberar-ne alguns.

Fins ara, l'organització Humane Society Internacional (HSI) ha aconseguit rescatar 54 gossos i gats, una vintena ahir, segons va explicar a Efe la directora per a la premsa internacional de HSI, Wendy Higgins.

Els últims anys hi ha hagut enfrontaments entre els venedors de gossos i els activistes, i ahir alguns restaurants especialitzats en carn de gos o venedors van optar per amagar els cartells on es publiciten per evitar problemes.