Un estudi donat a conèixer ahir assenyala que els nadons que només s'alimenten amb llet materna durant els sis primers mesos de vida redueixen a la meitat el risc de desenvolupament de desordres de conducta entre els 7 i els 11 anys d'edat.

D'altra banda, un segon estudi també publicat ahir vincula el nivell intel·lectual i funcional dels nens de quatre anys d'edat amb la quantitat i qualitat d'estimulació que van rebre fins als dos anys d'edat dels seus pares.

Tots dos estudis, realitzats respectivament a Sud-àfrica i Pakistan, han estat finançats per Grand Challenges Canada (GCC), un organisme finançat pel govern canadenc per promoure la salut maternal i infantil en països en desenvolupament. La publicació dels estudis coincideix amb l'inici a Toronto, a Canadà, d'una conferència internacional sobre desenvolupament infantil organitzada per GCC.

El doctor Peter Singer, conseller delegat de GCC, va declarar en un comunicat que "un de cada tres nens en països en desenvolupament de fet no poden desenvolupar tot el seu potencial".

"Aquests estudis mostren com els pares poden ajudar a desenvolupar nens intel·ligents i socials", va afegir el científic.