La festa i l'espectacle han estat presents arreu de les comarques centrals per Sant Joan. Artés i Súria en són dos exemples, i dos dels municipis que han consolidat més aquesta celebració, que ha tornat a tenir una bona participació.

A Artés, quilos i quilos de pirotècnia, milers d'espurnes i centenars de persones van donar la benvinguda al solstici d'estiu, amb una festa que ja arrencava dijous al vespre amb l'arribada de la Flama del Canigó. Enguany s'ha fet visible l'aposta de la festa artesenca per tirar endavant una celebració que cada cop englobi més franges d'edat, i en aquest cas sobretot que els més petits tinguin els seus espais a la festa. Molt foc, molta música, i un ritual de dansa amb bruixes just abans del ball nocturn han estat els eixos principals d'aquesta edició.

A Súria la Flama va arribar per mitjà dels esportistes locals fins a la casa de la vila, on l'alcaldessa accidental, Carme Besa, va encendre el peveter, i es van llegir els manifestos reivindicatius que van tenir un record per Muriel Casals. Després, es van fer els tradicionals balls de capgrossos, gegants i cascavells, i l'actuació castellera, i va començar un concorregut correfoc, abans del concert de nit.