Mor als 77 anys Michael Cimino, director de la pel·lícula "El caçador"

04.07.2016 | 00:00
Michael Cimino l´estiu passat a Suïssa

Michael Cimino, guanyador de l'Oscar a la millor pel·lícula i al millor director pel clàssic sobre la guerra de Vietnam "El caçador" (The Deer Hunter,1978), va morir ahir als 77 anys, segons va informar Thierry Fremaux, director del Festival de Cinema de Canes a través de Twitter.
Fremaux va indicar a la xarxa social que Cimino "va morir en pau, envoltat dels seus familiars i de les dues dones que el van estimar". "Nosaltres l'estimem també", va apuntar Fremaux.
De moment no ha transcendit la causa de la seva mort ni el lloc. No obstant això, alguns companys van recordar la seva figura."El nostre treball junts és una cosa que sempre recordaré", va manifestar en un comunicat Robert De Niro, el protagonista de "El caçador". "El trobarem a faltar", va afegir.
Malgrat aquest treball monumental, el seu següent projecte, el western "Heaven's Gate" (1980), va ser un fracàs històric que va estar a punt d'arruïnar l'estudi United Artists i que reflectirà per sempre l'etern pols entre l'art i les finances.
Aquella superproducció va posar fi a la prometedora trajectòria a Hollywood de Cimino, que fins a aquells moments únicament havia rodat "Thunderbolt and Lightfoot" (1974), amb Clint Eastwood i Jeff Bridges (nominat a l'Oscar per la seva tasca), i "The Deer Hunter". La insistència de Cimino per gravar en escenaris naturals va multiplicar el pressupost previst inicialment per a "Heaven's Gate", que, a més, va topar amb el rebuig dels propietaris de les sales de cinema davant l'exagerada durada: 219 minuts.
Després d'aquell desastre, els intents de Cimino per canalitzar la seva carrera van ser esporàdics: "Year of the Dragon" (1985), "The Sicilian" (1987), "Desperate Hours" (1990), "The Sunchaser" (1996) i un segment de "To Each His Own Cinema" (2007).
Els seus inicis en la indústria van arribar a través de l'escriptura de guions com "Silent Running" (1972) i "Magnum Force" (1973), on va conèixer Eastwood.
Després, l'èxit de "Thunderbolt and Lightfoot" li va obrir les portes a grans ofertes de Hollywood, encara que sempre va tenir clar que volia buscar projectes pels quals sentís veritable passió. Aquest va ser el cas de "The Deer Hunter", una història creada per ell mateix sobre tres treballadors de l'acer als quals Vietnam canvia la vida per sempre. La pel·lícula es va endur-se cinc Oscar i va deixar seqüències per al record com la de la ruleta russa a càrrec de Christopher Walken.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema