Tant se val la crisi econòmica i política: la majoria dels espanyols es considera feliç, fins i tot un de cada quatre (23,4%) ho és en alt grau i, a més, el 75% assegura que és extravertit i sociable, segons el Baròmetre de juny del 2016 publicat ahir pel CIS.

El 27,1% dels 2.484 entrevistats (tots majors d'edat) atorga un 8 al seu estat de felicitat (en una escala de 0 a 10), seguit pel 22,4%, que ho puntua amb un 7.

Completament feliç se sent el 10,6% dels enquestats; i el 12,8% s'atorga un 9 en felicitat. Per contra, el 7% no dóna ni un aprovat al seu estat de felicitat.

A més, la meitat dels espanyols s'ha sentit "bé i content sovint" durant les últimes setmanes, tot i que el 18,2% reconeix que ha estat nerviós i el 7,4%, trist. El 56% gairebé mai s'avorreix i el 68% gairebé mai se sent sol. Però el 38,9% tendeix a desconfiar de la gent o creu que mai no és prou prudent en el tracte amb els altres.

D'altra banda, el 27,8% afirma que "en absolut" té tendència a criticar els altres; el 42,5% indica que "més aviat no" critica, i només el 15,3% reconeix que sí que ho fa.

Bars, cafeteries o restaurants, places i parcs i mercats i botigues d'alimentació són els llocs més freqüentats pels espanyols. El 23,3% assegura que dina o sopa fora de casa diverses vegades al mes, en la majoria dels casos per reunir-se amb amics o familiars.

En canvi, al voltant d'un de cada sis mai va a discoteques o pubs, museus, poliesportius, esglésies o altres espais de culte. Preguntats per la religió, el 70% es considera catòlic, però el 58,3% gairebé mai no assisteix a cerimònies religioses.