Una nova espècie de taràntula descoberta a la serra Nevada de Santa Marta, al nord de Colòmbia, va ser batejada amb el cognom del Nobel de literatura Gabriel García Márquez i la denominació del grup indígena Kankuamo, segons van informar ahir fonts acadèmiques.

L'aranya, anomenada Kankuamo marquezi, va ser trobada per un grup d'investigadors colombians i uruguaians en una zona propera al municipi d'Aracataca, on va néixer l'escriptor.

"Volíem homenatjar García Márquez perquè l'aranya és del Magdalena i correspon a una regió propera a Aracataca, lloc d'n Gabo és oriünd", va assegurar l'investigador William Galvis, del grup que va trobar la taràntula.

García Márquez, guanyador del Nobel de literatura el 1982, va morir el 17 d'abril del 2014 a Mèxic, on va residir gran part de la seva vida. Les seves cendres reposen al claustre de la Merced de la universitat de Cartagena, a prop de la casa on va viure a la caribenya Cartagena d'Índies.

Els investigadors també van decidir anomenar l'aranya Kankuamo en homenatge a aquest grup indígena, al seu idioma i a lseva cultura, que estan "pràcticament acabats", afegeix la informació.