Què passa amb la família d'un toro que mata un torero?

Víctor Barrio va perdre la vida divendres a Teruel perforat pel brau Lorenzo. La tradició marca el destí del seu ramat

11.07.2016 | 22:29
Els companys de Víctor Barrio traslladen el torero a l´infermeria.
Els companys de Víctor Barrio traslladen el torero a l´infermeria.

Qui visita el Museu Taurí de Sevilla, situat a la plaça de toros de la Maestranza, s'hi troba exposat en una paret el cap de Islera, la mare del toro Islero, que va matar el reconegut Manolete l'any 1947. La guia de la visita hi posa èmfasi en passar per davant i es que és tradició en el món taurí eliminar tota la família del toro que ha batut un torero damunt l'arena.

Amb la mort del jove Víctor Barrio aquest divendres passat a Teruel per una cornada de Lorenzo, la història es repetirà. Si bé la mare, Lorenza ja va ser sacrificada dies enrere per la seva edat, també correran la mateixa sort els germans del brau. És per una mescla de superstició i de respecte vers el torero mort, i tot anirà a càrrec dels amos dels animals, que a banda de la pèrdua econòmica que suposarà no poder vendre el ramat, també quedaran marcats per la superstició.

La mort de Barrio es va produir en l'últim festeig de la Feria de Teruel. Era l'equador de la 'corrida' i el tercer brau de la ramaderia de Los Maños, Lorenzo, va clavar la seva banya al costat dret del torero. Li va arribar al cor i li va provocar la mort gairebé a l'acte. Tenia 29 anys i havia debutat el 2010.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema