Alguna vegada has somiat amb viure en una casa sota el mar i despertar-te cada matí veient els peixos passar davant de la teva finestra? Una constructora ha fet possible aquest somni, tot i que el preu no està a l'abast de tothom: cada casa val entre 2 i 3 milions d'euros.

La idea és de la constructora Kleindienst i forma part d'un enorme complex que s'aixeca a Dubai anomenat 'Heart of Europe', que a més d'aquestes cases submergides inclourà sis illes artificials, més d'una dotzena d'hotels i el primer carrer del món amb aire condicionat.

Al voltant de 50 cases flotants estaran llestes per a final d'aquest any, i altres 81 per a finals de 2017. Els preus i característiques de cada casa depenen de la seva grandària, amb uns preus que oscil·len entre 2 i 3 milions d'euros.

Foto: Kleindienst

Les últimes que han sortit a la venda aquest mateix mes de maig, i també les més grans i costoses, mesuren 4.000 metres quadrats en tres nivells i tenen vuit habitacions principals, incloent quatre zones sota el mar: el dormitori principal, una habitació per a dones i dues estades batejades com "l'habitació de l'entreteniment de l'escull de corall" i "la cambra de convidats de l'escull de corall".

La casa compta també amb 'un jardí de corall' de 600 metres quadrats. Per aconseguir-ho, la companyia porta anys traslladant "esculls de coral de zones afectades per la construcció i recol·locant-los en el golf amb l'objectiu de salvar-los", segons ha explicat a la CNN el president de Kleindienst, Josef Kleindienst.

L'empresa assegura que cada casa ha estat dissenyada per evitar que els seus ocupants sentin els vaivens propis d'un vaixell al mar. Igualment s'ha tingut en compte les condicions marines per a la instal·lació dels amplis finestrals, de 9,5 centímetres de gruix.

Com un vidre convencional no aguantaria la pressió pròpia a aquesta profunditat, els arquitectes de Kleindienst es van fixar en els materials usats en els aquaris i van decidir utilitzar un tipus de plàstic dur: el vidre acrílic.